Geng GC

Wednesday, September 30, 2009

Tunggu Aku Batu Pahat


.:::.ramai orang masih seronok layan mood RAYA lagi, bagus lah tu. Happy2 selalu. Maklum lah RAYA setahun sekali. Dapat berjumpa kaum keluarga yang dekat dan jauh. Malam RAYA handphone pasti berdering dengan bunyi pesanan ringkas, ucapan selamat dari kawan2. Itu lah keistimewaan RAYA zaman sekarang.:::.
.:::.semalam aku terima panggil dari seorang sahabat lama, yang suatu masa dulu kami sering menghabiskan malam minggu di kolam pancing bersama. Wahh...rasa rindu tiba2 terbit bila terkenang kembali...dengan ditemani sebuah radio kecil, kami tak sedar hari sudah menjelang subuh. Gelagat dikolam waktu aku pertama kali memegang joran dan pancing memang sungguh lucu, maklum lah orang baru masa tu...malu juga bila orang 'sebelah' tumpang gelak sama.:::.
.:::.tapi sekarang sahabat ku dah pun berhijrah ke selatan tanah air dan berkeluarga...sekarang ni menanti kelahiran anak nya yang ke-3....(hebat!). Suri nya seorang guru, mengajar di Batu Pahat. Sedar tak sedar, hampir sejam kami berbual di handphone....bicara pun sampi ke penghujung.:::.
.:::.aku merancang hendak melawat sahabat ku yg sibuk dengan business 'kucing' nya bila ada kelapangan.:::.
.:::.Tunggu Aku Batu Pahat.:::.

1 comment:

akimsensei said...

wah kak gc, jgn lupa terjah kak sue skali n tapau kuih raya dari sana.. lalala..

><(((:>GC<:)))><